A-kasse var en god beslutning

For ikke så længe siden blev stedet, hvor jeg havde fået arbejde nødsaget til at flytte til udlandet. Jeg stod derfor uden varsel uden fast indtægt.

Situationen synede helt vildt uoverkommeligt. Jeg har ikke stået uden fast arbejde. Glædeligvis har jeg fra begyndelsen betalt til a kasse. Det var min redning, da jeg uden advarsel blev arbejdsløs.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at det var uden mening at overføre penge til a-kasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs før, men gudskelov var jeg begavet nok til at fortsætte med at være medlem.

Da jeg uden varsel stod arbejdsløs var medlemskabet uden tvivl guld værd.

Arbejdsløsheds-kassen assisterede med at få styr på det med penge og alt det formelle, og de hjalp med at søge efter mulige arbejdsmuligheder, fremstillesvar på jobopslag og cv. Det var faktisk ret til at gå til.

Det er svært at finde arbejde i mit fag. Af den grund var jeg beredt på, at jeg skulle være arbejdsløs i lang tid. Pengemæssigt ville det være trangt, men det kunne godt gå. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke det samme en høj løn, men jeg skal ikke af med lejligheden, og jeg får mad på bordet. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der findes jo en del a-kasser, og det væsentligste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er relevant for mit fagområde. Arbejdsløshedskassen skal endvidere være pålidelige. Heldigvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg fik tilbudt en håndfuld planlagte tider hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var endvidere lejlighed til at skrive sig op til inspirerende undervisning, som hjalp mig til at blive en del klogere på eksempelvis jobsøgning.

For nogle måneder siden fik jeg et opkald fra CA A-kasse – som sagde, at de havde et muligt ansættelse til mig. Jeg var jublende.

Nogle dage efter var jeg til afklaringssamtale på stedet. Samtalen forløb godt, og senere samme dag oplyste de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig i nogle måneder, og det er herligt, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er glad for mit nye arbejde.
Det er ikke sjovt at være arbejdsløs, og det er vigtigt at modtage den rette vejledning.

Jeg følte mig aldrig alene af min a-kasse.
At kunne få arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse var af flere årsager min overlevelse økonomisk. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk, og jeg var ikke på noget tidspunkt nødt til at videresælge de ting, der er vigtige for mig.